دوره 16، شماره 96 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 96 صفحات 184-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

Koocheki A. Rheological Properties of Mixed Gel Based on Lepidium perfoliatum seed gum and Lathyrus sativa protein isolate. FSCT 2020; 16 (96) :175-184
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19980-fa.html
محمدی فر محمدامین، رضوی سید محمد علی، حصاری نژاد محمد علی، کوچکی آرش. بررسی ویژگی های رئولوژیکی ژل مخلوط بر پایه صمغ دانه قدومه شهری و ایزوله پروتئین خلر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (96) :175-184

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19980-fa.html

1- دانشگاه تکنیکال دانمارک
2- دانشگاه فردوسی مشهد - گروه علوم و صنایع غذایی
3- دانشگاه فردوسی مشهد
4- دانشگاه فردوسی مشهد- گروه علوم و صنایع غذایی
در این پژوهش ژل دهندگی و برهمکنش بین صمغ دانه قدومه شهری و ایزوله پروتئین خلر با استفاده از رئولوژی دینامیک تعیین و بررسی گردید. آزمون های دما – زمان، فرکانس و کرنش متغیر برای مخلوط صمغ دانه قدومه شهری و ایزوله پروتئین خلر در نسبت های 1:2، 2:1 ، 5:1 ، 10:1 و 20:1 انجام شد. رفتار رئولوژیکی ایزوله پروتئین خلر متفاوت از صمغ دانه قدومه شهری بود و نقطه ژل در طول دوره گرمایش مطرح شد. با افزایش غلظت پروتئین، مدول های ذخیره و اتلاف افزایش یافتند و نقطه ژل حدود 80 درجه سانتیگراد تعیین شد که به میزان غلظت بستگی دارد و در طول دوره سردکردن اتفاق می افتد. در مراحل آزمون گرم کردن- سرد کردن (آزمون دما متغیر) مخلوط پروتئین – صمغ، ژل های مخلوط دارای دو مشخصه بودند: مشخصه اول، با افزایش شدید در مدول ذخیره که در آن ژل شدن پروتئین اتفاق افتاد و مشخصه دوم با افزایش مدول ذخیره که با تشکیل شبکه صمغ مطابقت داشت. نتایج حاصل از آزمون کرنش متغیر برای مخلوط ژل ها در پایان آزمون دما متغیر، فرضیه فوق را پشتیبانی کرد. رفتار رئولوژیکی و FTIR سیستم های مخلوط، عدم اتصال بین دو پلیمر را نشان داد.
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/10/2 | پذیرش: 1396/11/7 | انتشار: 1398/11/10