دوره 15، شماره 81 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 81 صفحات 112-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

گرانپور منصوره، اسدی غلامحسن، امام جمعه زهرا. بررسی اثرات شرایط خشک کردن بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی پودر روغن تخمه ی کدو حلوایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (81) :97-112

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19922-fa.html


1- دانشگاه آزاد
2- هیات علمی دانشگاه تهران
چکیده:   (3491 مشاهده)
در این پژوهش اثرات شرایط خشک کردن پاششی بر روی خصوصیات پودر پوشینه دار شده ی روغن تخمه ی کدو حلوایی بررسی گردید. شرایطی که لحاظ گردید، از طریق تغییرات سه عامل دمای هوای ورودی خشک کن، سرعت آسپیراتور و درصد ظرفیت پمپ اعمال شد . جهت پوشینه دار کردن روغن تخمه ی کدو از یک خشک کن پاششی آزمایشگاهی استفاده شد و از صمغ عربی، مالتودکسترین با معادل دکستروز 6 و پروتئین تغلیظ شده ی آب پنیر به عنوان مواد دیواره ای میکروکپسول ها استفاده شد. دامنه ی تغییرات دمای هوای خشک کن پاششی بینCͦ 140 تا ‍Cͦ 180، سرعت آسپیراتور 55 % تا 75% و درصد ظرفیت پمپ تغذیه بین 5 % تا 15 % بود که اثر آن ها بر روی متغیرهای وابسته محتوای رطوبت، اندازه ذرات، دانسیته ی توده، کارایی پوشینه دار شدن و شاخص پراکساید مورد بررسی قرار گرفت. جهت تعیین نقطه ی بهینه فرآیند خشک کردن پاششی برای تولید پودر پوشینه دار شده از روش سطح پاسخ استفاده شد. آنالیز واریانس و تحلیل دیاگرام های رویه سطوح پاسخ متغیرهای وابسته نسبت به متغیرهای مستقل، برای هر پاسخ انجام گرفت. در نتیجه شرایط بهینه ی خشک کردن پاششی جهت پوشینه دار کردن روغن تخمه کدو بر اساس بیشترین مقدار کارایی پوشینه دار شدن و کمترین میزان شاخص پراکساید ، معادل: دمای هوای ورودی Cͦ 141، سرعت آسپیراتور 75 %و درصد ظرفیت پمپ 15% بدست آمد که براساس آن پودر بهینه تولید گردید و ساختار و ترکیب شیمیایی آن مورد بررسی قرار گرفت.
متن کامل [PDF 1540 kb]   (1630 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/12/25 | پذیرش: 1396/3/27 | انتشار: 1397/7/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.