دوره 15، شماره 81 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 81 صفحات 215-201 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

اسکندری الهام، مرتضوی سید علی، کوچکی آرش، طباطبایی فریده. بهینه سازی تولید اگزوپلی ساکارید توسط باکتری Rhizubium radiobacter PTCC 1654 در لجن لبنی با استفاده از روش آماری سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (81) :201-215

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19846-fa.html


1- دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (1882 مشاهده)
در این پژوهش تولید اگزوپلی ساکارید توسط باکتری Rhizubium radiobacter PTCC 1654 از لجن لبنی در کشت غوطه‌وری به منظور کاهش ضایعات صنایع لبنی و استفاده به عنوان محیط سودمند برای رشد میکروارگانیسم‌ها مورد بررسی قرار گرفت. غربالگری اولیه با استفاده از طرح فاکتوریل جزئی از میان 7 متغیره، زمان، دما، غلظت کربنات کلسیم، غلظت سولفات آمونیوم، سرعت هم زدن، درصد لجن لبنی و pH محیط کشت جهت شناسایی متغیرهای مؤثر بر رشد باکتری R. radiobacter انجام گرفت. نتایج نشان داد که سه متغیر درصد لجن لبنی، غلظت کربنات کلسیم و زمان گرمخانه گذاری اثر مثبت بر رشد R. radiobacter داشت (05/0 p<). این سه متغیر همچنین اثر معنی‌داری (05/0 p<) بر تولید اگزوپلی ساکارید توسط R. radiobacter با استفاده از روش آماری سطح پاسخ دارند. حداکثر تولید اگزوپلی در غلظت g/l 1 کربنات کلسیم، 50 درصد لجن لبنی و زمان گرمخانه گذاری 69/101 ساعت حاصل شد که در این صورت تولید اگزوپلی ساکارید g/100ml ۰٫۶8۶ و تولید بیومس g/100ml 288/0 می‌باشد. نتایج FTIR نشان داد که اگزوپلی ساکارید تولید شده در محیط لجن لبنی دارای باقی‌مانده کربوهیدراتی و گروه‌های کربوکسیل روی زنجیره خود می‌باشد.
متن کامل [PDF 881 kb]   (1076 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/8/10 | پذیرش: 1395/11/27 | انتشار: 1397/7/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.