دوره 15، شماره 81 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 81 صفحات 259-251 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

تقی نیا پویا، حداد خداپرست محمد حسین، احمدی محمد. مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه متکا (.Ferula persica L) به صورت خالص و نانوریزپوشانی شده در افزایش پایداری روغن سویا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (81) :251-259

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19782-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
2- دانشگاه فردوسی مشهد
3- دانشگاه ازاد اسلامی واحد ایت الله املی
چکیده:   (2228 مشاهده)
در این مطالعه عصاره گیاه متکا با کمک فراصوت و ماسراسیون استخراج شد و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی آنها اندازه‌گیری شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های حاصله با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد اDPPH ارزیابی شد. ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی در روش استخراج با فراصوت بالاتر بود و با افزایش غلظت عصاره‌ها فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش یافت. فعالیت آنتی اکسیدانی غلظت های 2000 ppm و 2500 ppm عصاره استخراج شده با روش اولتراسوند با 100 ppm TBHQ اختلاف معنی‌دار آماری (p<0.05) نداشت. غلظت 2000 ppm برای ریز پوشانی و تزریق به روغن انتخاب شد. صمغ مرو و صمغ سقز با نسبت های 1:0، 1:1 و 0:1 (مرو:سقز) به عنوان مواد دیواره‌ای استفاده شدند. انداه نانوکپسول‌ها از 6/83 تا 5/180 نانومتر متغیر بود. عدد پراکسید، عدد اسید تیوباربیتوریک و شاخص رنگ نمونه‌های روغن سویا که به مدت 40 روز در دمای 60 درجه سانتی‌گراد نگهداری شده بود اندازه گیری شد. هر سه فاکتور مورد بررسی در تمام نمونه‌ها افزایش یافت و نمونه‌های روغن حاوی نانوکپسول های مرو:رزین عصاره متکا کمترین میزان اکسایش را داشتند. اثرات آنتی اکسیدانی این نانوکپسول‌ها مربوط به ترکیبات فنولی عصاره متکا است و این نانوکپسول‌ها می‌توانند با موفقیت با آنتی اکسیدان سنتزی جایگزین شود.
متن کامل [PDF 1462 kb]   (1374 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/2/27 | پذیرش: 1396/3/29 | انتشار: 1397/7/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.