دوره 15، شماره 80 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 80 صفحات 221-213 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

فروغی مرجان، سرابی جماب محبوبه، کرامت جواد، نجف نجفی مسعود. کاهش آفلاتوکسینM1 در شرایط invitro با استفاده از تثبیت ساکارومایسس سرویزیه بر سرامیک آلوماسیلیکات. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (80) :213-221

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19778-fa.html


1- دانشجوی دکتری میکروبیولوژی مواد غذایی پژوهشکده صنایع غذایی خراسان رضوی
2- استادیار گروه میکروبیولوژی و زیست فناوری پژوهشکده خراسان رضوی
3- دانشیار گروه صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان
4- استادیار گروه صنایع غذایی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، مشهد
چکیده:   (1593 مشاهده)
در این پژوهش، توانایی مخمر ساکارومایسس سرویزیه PTCC5052 در جذب آفلاتوکسین M1 مورد بررسی قرار گرفت. به منظور افزایش عملکرد مخمر در محیط واکنش، مخمر تحت فرایند تثبیت سلولی بر حامل سرامیکی، از جنس آلوماسیلیکات قرار گرفت و فرایند تثبیت مخمر روی این سرامیک بررسی شد. سپس محلول آفلاتوکسین M1 با غلظت 2/0 میکروگرم در کیلوگرم در زمان های 5، 10و 20 دقیقه از روی بستر سرامیکی آلوماسیلیکات حاوی مخمر تثبیت شده (به دو روش زنده و غیر زنده) عبور داده شد. نتایج نشان داد، تثبیت مخمر زنده نسبت به مخمر مرده روی سرامیک آلوماسیلیکات در زمان 48 ساعت در مقایسه با مدت زمان 24 ساعت بهتر صورت پذیرفت (p<0.05) و میزان باقی مانده آفلاتوکسین M1 در محلول پس از گذشت زمان 20 دقیقه سیرکولاسیون حداقل بوده و حداکثر مقدار این کاهش در میزان آفلاتوکسین M1 موجود به 70 درصد، رسید. بستر آلوماسیلیکات حاوی مخمر تثبیت شده به صورت زنده در مقایسه با آلوماسیلیکات حاوی مخمر تثبیت شده به صورت غیر زنده، آفلاتوکسین M1 محلول را به طور معناداری(در سطح اطمینان 95%) کاهش داد. بنابراین نتایج این تحقیق نشان داد سرامیک آلوماسیلیکات می‌تواند به عنوان یک بستر مناسب جهت تثبیت مخمر به منظور حذف آفلاتوکسین مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1168 kb]   (1203 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/11/14 | پذیرش: 1396/3/27 | انتشار: 1397/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.