دوره 14، شماره 65 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 65 صفحات 261-270 | برگشت به فهرست نسخه ها

حسامی مهرناز، بلندی مرضیه. غنی‌سازی کیک با پودر دانه‌ی خرفه و اثر آن بر میزان امگا-3 و خواص حسی محصول نهایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (65) :270-261

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1948-fa.html

1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس علوم و تحقیقات دامغان، دامغان، ایران
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
چکیده
به منظور پیشگیری و اصلاح کمبود ناشی از یک یا چند ماده ریزمغذی که در کل جامعه و یا گروه های خاصی از جمعیت وجود دارد غنی­سازی مواد غذایی صورت می­گیرد. لینولنیک اسید یک اسید چرب امگا-3 و ضروری می باشد که بدن انسان نمی­تواند آن را سنتز نماید اما باید توسط انسان مصرف شود. خرفه به دلیل خواص تغذیه­ای و آنتی اکسیدانی بالایی که دارد به عنوان یک ماده غذایی مقوی معرفی شده است. بنابراین در این تحقیق تاثیر افزودن پودر دانه خرفه به فرمولاسیون کیک با درصدهای صفر (شاهد)، 10، 15 و20 مورد مطالعه قرار گرفت و ترکیب اسیدهای چرب و خصوصیات حسی تعیین و مورد مقایسه قرار گرفت. به طور کلی با افزایش مقدار پودر دانه خرفه کیفیت و مقدار اسیدهای چرب به خصوص اسیدهای چرب ضروری لینولنیک و لینولئیک اسید افزایش یافت. از نظر ویژگی­های حسی در واقع کیک حاوی 15% خرفه به لحاظ رنگ تحتانی، رنگ فوقانی، رنگ مغزی، خلل و فرج، عطر و طعم از کیفیت مطلوب‌تری برخوردار بود و بعنوان بهترین نمونه معرفی گردید.

دریافت: 1395/1/22 | پذیرش: 1395/5/22 | انتشار: 1396/4/1