دوره 16، شماره 86 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 86 صفحات 249-235 | برگشت به فهرست نسخه ها

asdagh A, pirsa S, KhosroshahiAsl A. Preparation of Antioxidant and Antimicrobial Color Pectin Film Containing Carumcopticum Essence and Beta-Carotene Pigment and Investigation its Properties. FSCT 2019; 16 (86) :235-249
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19385-fa.html
اصدق افشار، pirsa sajad، خسروشاهی اصغر. تهیه فیلم رنگی آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی پکتین حاوی اسانس زنیان و رنگدانه بتاکاروتن و بررسی ویژگی‌های آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (86) :235-249

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-19385-fa.html

1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه.
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه. ، pirsa7@gmail.com
3- استاد تمام گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه.
در این تحقیق از اسانس زنیان (25/0 و 5/0 درصد) و بتاکاروتن (015/0 و 03/0 درصد) در فیلم حاوی پکتین مرکبات به منظور تغییر و تعیین خواص عملکردی فیلم­­ها استفاده شد. متغیرهای وابسته شامل رطوبت، ضخامت، نفوذپذیری، فنل کل، خاصیت آنتی اکسیدانی، شاخص­های رنگی و خواص میکروبی بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که افزودن اسانس زنیان و بتاکاروتن به طور معنی­داری باعث کاهش مقدار رطوبت شد، در صورتیکه کمترین مقدار رطوبت مربوط به فیلم حاوی بیشترین مقدار اسانس و بتاکاروتن بود. ضخامت فیلم­ها با افزودن اسانس زنیان افزایش و با افزودن بتاکاروتن به طور معنی­داری کاهش پیدا کرد، همچنین نفوذپذیری به بخار آب با افزودن اسانس و بتاکاروتن به ترتیب افزایش و کاهش یافت. افزودن اسانس و بتاکاروتن سبب افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی فیلم­ها گشت. پارامتر روشنایی در فیلم­های حاوی اسانس افزایش یافت. افزودن بتاکاروتن تا 015/0 درصد باعث کاهش مقدار روشنایی شد، ولی در غلظت­های بالاتر مقدار روشنایی سیر صعودی پیدا کرد، از طرفی دیگر شاخص زردی با افزودن بتاکاروتن افزایش و شاخص سفیدی کاهش یافت. از لحاظ خواص میکروبی اثر ضد میکروبی اسانس زنیان بر باکتری­هایB. cereus   بیشتر از E.coli بود. با توجه به اینکه رنگدانه بتاکاروتن در شرایط مختلف محصولات غذایی تغییر رنگ می­دهد در ادامه از این فیلم­ها در  بسته بندی هوشمند محصولات غذایی استفاده خواهد شد.
متن کامل [PDF 1097 kb]   (1922 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1397/2/4 | پذیرش: 1397/10/5 | انتشار: 1398/1/26