جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)-                   جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)- صفحات 217-227 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

خورشیدیان نسیم، یوسفی اصلی مجتبی، عرب سیده معصومه، حبیبی حسین، کوشکی محمدرضا 2. کاربرد کوآنزیم Q10 به عنوان یک جز زیست فعال در غنی سازی مواد غذایی. علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 () :217-227

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-1897-fa.html


1- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی،کمیته تحقیقات دانشجویی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دکترای علوم و صنایع غذایی، عضو هیت علمی گروه تحقیقات صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (1321 مشاهده)
چکیده صنعت غذاهای فراسودمند که شامل غذا، نوشیدنی‎ها و مکمل‎ها می باشد، یکی از حوزه‎هایی است که رشد روز افزونی را در سال‎های اخیر شاهد است و ترکیبات مختلفی به منظور بهبود ویژگی‎های محصولات فراسودمند مورد استفاده قرار گرفته‎اند. کوانزیم Q10یک ترکیب شبه ویتامینی محلول در چربی است که در بدن ساخته می شود. کوانزیم Q10 ، یک آنتی اکسیدان طبیعی است که نقش اساسی در تولید انرژی در سلول و اثرات مفیدی در سلامت بدن دارد . این ماده به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. گوشت ، ماهی ، مغزهای خوراکی و برخی روغن ها منایع غنی از Q10 هستند و مقادیر کمتری از آن در فرآورده های لبنی ، سبزیجات ، میوه ها و غلات یافت می‎شود . همچنین میزان آن در مواد غذایی مختلف به منشا جغرافیایی ماده اولیه بستگی دارد. میزان متوسط دریافت روزانه Q10، تنها 6- 3 میلی‎گرم است. مقدار دریافت روزانه می تواند به طور قابل توجهی از طریق غنی سازی مواد غذایی افزایش یابد.
متن کامل [PDF 431 kb]   (640 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۴/۲/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۸/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code