دوره 11، شماره 43 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 43 صفحات 58-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effect of mixed زuring on some of microbial index in camel meat Marzban, B. 1, Ghaisari, H. R. 2 , Firouzi, R. 3. FSCT 2014; 11 (43) :53-58
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1765-fa.html
بررسی اثر روش عمل آوری مخلوط بر برخی از شاخص های میکروبی در گوشت شتر بهرخ مرزبان عباس آبادی1، حمید رضا قیصری 2، رؤیا فیروزی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (43) :53-58

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1765-fa.html


چکیده:   (3690 مشاهده)
چکیده                    گوشت شتر از دیرباز به عنوان یک منبع مهم پروتئین حیوانی در بسیاری از کشورها از جمله ایران مورد توجه بوده است. بعلاوه با توجه به افزایش روزافزون جمعیت انسانی، اهمیت گوشت شتر و فرآورده های آن بیشتر شناخته شده است و به ویژه اهمیت اقتصادی آن در ایران قابل توجه می باشد. تاکنون استفاده از نگهدارنده های مختلف برای عمل آوری گوشت به منظور افزایش زمان ماندگاری و بهبود طعم آن مورد بررسی محققین قرار گرفته است. عمل آوری مواد غذایی شامل روش­های خشک، مرطوب و مخلوط می­باشد که برتری روش مخلوط در پژوهش­های قبلی به اثبات رسیده است. لذا در این تحقیق تاثیر روش عمل آوری مخلوط بر برخی از شاخص­های میکروبی گوشت شتر مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور نمونه­های گوشت به 2 گروه تجربی گوشت عمل­آوری شده و گوشت عمل­آوری نشده ( گروه کنترل) تقسیم شدند .نمونه ها متعاقبا پس از طی مدت زمان لازم، برای بررسی برخی از شاخص­های میکروبی مورد شمارش قرار گرفتند. در­نهایت نتایج حاصل با استفاده از نرم­افزار آماری SAS، نگارش 1/9 و آزمون آماری Paired t test و one way ANOVA مورد تجزیه و تحلیل واقع شدند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که عمل­آوری به روش مخلوط بر گوشت شتر ، اختلاف معنی­داری در مهار رشد کپک و مخمر در مقایسه با گروه کنترل دارد. هم چنین استفاده از این روش تأثیر زیادی در مهار رشد باکتری­های خانواده­ی انتروباکتریاسه و شمارش کلی باکتری­ها نسبت به گروه کنترل را نشان نداد، به طوری که اختلاف مشاهده شده معنی­دار نبود(p>0/05).  
متن کامل [PDF 171 kb]   (2402 دریافت)    

دریافت: 1391/2/8 | پذیرش: 1391/10/8 | انتشار: 1393/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.