دوره 15، شماره 82 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 82 صفحات 176-167 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegar H. Effect of savory (Satureja hortensis) extract on the quality and shelf-life of raw chicken meat stored at refrigerator. FSCT 2018; 15 (82) :167-176
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-17352-fa.html
نصرت الهی کریم، برزگر حسن، جوینده حسین، قربانی محمدرضا. بررسی تاثیر عصاره مرزه (Satureja hortensis) بر کیفیت و زمان ماندگاری گوشت مرغ نگهداری شده در یخچال. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (82) :167-176

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-17352-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
2- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
3- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
4- استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
چکیده:   (6222 مشاهده)
گوشت مرغ فسادپذیری بالایی داشته و در شرایط نامناسب، به سرعت فاسد می‌شود. یکی از روش‌های نگهداری این محصول، استفاده از عصاره‌های طبیعی می‌باشد. در این تحقیق، تاثیر عصاره مرزه بر زمان ماندگاری گوشت مرغ تازه در شرایط یخچال مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، قطعات گوشت مرغ به مدت 2 ساعت در محلول‌های حاوی 1، 3 و 5 درصد عصاره الکلی مذکور قرار گرفته و آزمون‌های فیزیکو‌شیمیایی، میکروبی و حسی به منظور بررسی زمان ماندگاری گوشت مرغ، طی روزهای 1، 3 و 5 انجام شد. آزمون های فیزیکوشیمیایی شامل اندازه‌گیری رنگ،pH و TBARS و تست‌های میکروبی شامل، اندازه‌گیری بار کلی میکروبی، شمارش کلی‌فرم‌ها و استافیلوکوکوس اورئوس بود. نتایج آزمون TBARS نشان داد که کاهش اکسیداسیون نمونه‌های گوشت در اثر پوشش دهی، معنادار بوده و از 109/0 برای نمونه شاهد به 046/0 میلی گرم مالون دی آلدئید بر کیلوگرم گوشت برای نمونه با غلظت پوشش عصاره 5 درصد کاهش یافت. در زمینه کاهش بار کلی میکروبی، پوشش با غلظت 5 درصد، بیشترین تاثیر را داشت و باعث کاهش بار میکروبی کل از 71/6 به log cfu/g69/5 نسبت به نمونه شاهد شد. از نظر ویژگی‌های حسی، همه تیمارها به غیر از تیمارهای پوشش داده شده با غلظت 5 درصد مرزه در روز سوم و پنجم‌، اختلاف معناداری با تیمار شاهد نداشتند. در نهایت چنین نتیجه‌گیری شد که عصاره‌ الکلی مرزه، در افزایش مدت زمان نگهداری نمونه‌ها تا 2 روز کاملاً مؤ‌ثر بوده و چنین پیشنهاد می‌شود که برای نگهداری گوشت مرغ از این عصاره‌ استفاده شود.
متن کامل [PDF 1235 kb]   (2448 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/9/10 | پذیرش: 1397/7/13 | انتشار: 1397/7/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.