دوره 9، شماره 35 - ( 1391 )                   جلد 9 شماره 35 صفحات 56-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study on Antioxidant Activities of Phenolic Extracts from Fruit of a Variety of Iranian Acorn (Q. castaneifolia var castaneifolia). FSCT 2012; 9 (35) :45-56
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1700-fa.html
تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های فنولی میوه یک واریته بلوط ایرانی (Q.castaneifolia var. castaneifolia). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1391; 9 (35) :45-56

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1700-fa.html


چکیده:   (5516 مشاهده)
چکیده در این پژوهش ترکیبات فنولی میوه­ی بلوط (Q.castaneifolia var castaneifolia) با حلال­های آب و اتانول (70%) استخراج شدند. مقدار کل ترکیبات فنولیدر عصاره­های اتانولی و آبی به ترتیب 85/238 و 18/142 میلی­گرم معادل تانیک اسید در گرم عصاره بود. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره­ها با آزمون های به دام اندازی رادیکال­های DPPH، قدرت احیاء کنندگی یون­های آهن 3 ظرفیتی و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل بررسی و با آنتی اکسیدان­های سنتزی BHA و BHT مقایسه گردید. عصاره­ی اتانولی  بیشترین میزان به دام اندازی رادیکال­های DPPH را نشان داد. در آزمون­های قدرت احیاء کنندگی و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل بیشترین فعالیت  به ترتیب توسط BHT، عصاره­ی اتانولی، BHA و عصاره­ی آبی حاصل گردید. هم چنین، اثر محافظتی عصاره­ی اتانولی در روغن آفتاب گردان بررسی شد. عصاره­ی اتانولی میوه­ی بلوط در سه سطح غلظت (250، 500 و 1000 پی­پی­ام) به روغن اضافه شدند. نمونه­ی شاهد و آنتی اکسیدان­های سنتزی BHA و BHT در دو سطح غلظت (100 و 200 پی­پی­ام) به عنوان استاندارد مورد استفاده قرار گرفتند. نمونه­ها به مدت 12 روز در ظروف باز در دمای c°70  قرار گرفتند و عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید در روزهای 2، 4، 6، 8، 10 و 12 اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که عصاره­ی اتانولی در تمامی غلظت­ها به خوبی توانست اکسیداسیون را به تاخیر بیندازد. غلظت­های 1000 و 500 پی­پی­ام عصاره بهتر از BHT در غلظت 200 پی­پی­ام و غلظت 250 پی­پی­ام آن بهتر از BHA با غلظت 100 پی­پی­ام عمل نمودند.
متن کامل [PDF 284 kb]   (3218 دریافت)    

دریافت: 1388/4/18 | پذیرش: 1389/4/18 | انتشار: 1391/4/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.