دوره 8، شماره 28 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 28 صفحات 37-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation on the quality characteristics, energy content and mineral elements of four commercial date varieties of Khuzestan Province. FSCT 2011; 8 (28) :31-37
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1673-fa.html
بررسی خصوصیات کیفی، کالری زایی و عناصر معدنی چهار رقم خرمای عمده استان خوزستان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (28) :31-37

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1673-fa.html


چکیده:   (4330 مشاهده)
چکیده استان خوزستان با دارا بودن آب و هوایی گرم و مناسب جهت تولید خرما یکی از عمده ترین تولید کننده خرما در کشور است.  این  استان از نظر تولید خرما با تولید  82641  تن خرما پس از کرمان و هرمزگان  مقام سوم  کشوری را در میان استانهای خرماخیز داراست.   قسمت عمده ای از ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده خرما کربوهیدراتها و قند ها  می باشند، که اهمیت بسزایی در تعیین کیفیت تجاری و بازاریابی این محصول دارند. در تحقیق حاضر درصد رطوبت، قند کل، کالزی زایی، درصد پروتئین، مقدار فیبر رژیمی و برخی عناصر معدنی چهار رقم خرمای عمده خوزستان (سایر، دیری، زاهدی و حلاوی) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان می دهد که ارقام مذکور بیش از 65% قند داشته و از کالری زایی بالایی برخوردار هستند.  بطوریکه مصرف روزانه صد گرم از این ارقام متوسط انرژی معادل 82/333-68/349 کیلو کالری مورد نیاز مصرف کننده را تامین می نماید و همچنین منبع مناسبی جهت فراهم نمودن فیبر توصیه شده روزانه و برخی عناصر معدنی ضروری بدن از جمله آهن و فسفر می باشند. 
متن کامل [PDF 120 kb]   (4348 دریافت)    

دریافت: 1387/2/4 | پذیرش: 1388/6/4 | انتشار: 1390/6/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.