دوره 15، شماره 84 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 84 صفحات 418-411 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مهرزاد عطیه، مهربان سنگ آتش معصومه، مرتضوی سید علی، رضائیان دلوئی رویا، محسن زاده محمد. شناسایی و تشخیص ژن‌های مولد زرالنون در سویه‌های Fusarium graminearum جدا شده از دانه‌های ذرت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (84) :411-418

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-16347-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران
2- عضو هیات علمی گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی، مشهد، ایران
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
4- استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، ایران
5- دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
چکیده:   (1751 مشاهده)
فوزاریوم گرامیناروم یکی از عمدهترین گونههای قارچی مولد مایکوتوکسین زرالنون میباشد که اغلب باعث آلودگی غلاتی نظیر ذرت میشود. در این مطالعه با توجه به وجود مخاطرات ناشی از آلودگی غلات به کپکهای مولد تریکوتسینها برای سلامتی انسان و دام به بررسی آلودگی فوزاریومهای مولد زرالنون در نمونههای ذرت مورد استفاده در خوراک دام جمعآوری شده از گاوداریهای صنعتی استان خراسان رضوی پرداخته شد. در راستای ارائه یک روش ساده جهت ردیابی زرالنون، پس از کشت نمونهها به روش پورپلیت، جدایهها به روش تک اسپور خالص شدند. DNA جدایهها از طریق واکنش PCR با آغازگر (Tri5-F/R) و (Pks4-F/R) مورد آزمون قرار گرفتند. در این پژوهش 8 جدایه فوزاریوم گرامیناروم شناسایی شد که از این تعداد طی واکنش PCR با آغازگر Tri5-F/R، در 5 جدایه قارچی یک باند 380 جفت بازی را تکثیر نمودند که نشاندهنده توانایی تولید تریکوتسین در آنها میباشد. نتایج حاصل از واکنش با آغازگر Pks4-F/R در 5 جدایه فوزاریوم گرامیناروم تکثیر باندی با طول تقریبی 280 جفت بازی، گویای وجود گونههای فوزاریوم گرامیناروم با توانایی تولید زرالنون بود. یافتههای این مطالعه نشان داد که این روش، ابزاری قدرتمند، ویژه و حساس در تشخیص آلودگی مواد غذایی به زرالنون میباشد. همچنین با توجه به حضور قارچهای توکسینزا در این نمونهها، انجام مطالعات تکمیلی دیگر، توجه متخصصین بهداشت عمومی و تغذیه به موضوع لازم مینماید.
متن کامل [PDF 405 kb]   (1122 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/9/27 | پذیرش: 1397/11/26 | انتشار: 1397/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.