دوره 15، شماره 82 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 82 صفحات 485-475 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

اشرفی رقیه. مطالعه میزان آلاینده های فلزات سنگین و ترکیبات شیمیایی(نیتریت و نیترات) در آب های معدنی موجود در بازار استان آذربایجان غربی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (82) :475-485

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-15231-fa.html


عضو هیات علمی دانشگاه فنی حرفه ای ارومیه
چکیده:   (2404 مشاهده)
آلودگی به فلزات سنگین، نیتریت و نیترات یکی از مشکلات مهم زیست‌محیطی و یکی از نگرانی‌های بهداشت مواد غذایی به شمار می‌آید. آب مهم‌ترین ترکیب غیرآلی برای سلول زنده است و زندگی تمام موجودات به آن بستگی دارد. با توجه به افزایش مصرف آب معدنی در جامعه ارزیابی آلودگی‌های احتمالی آن امری ضروری می‌باشد. هدف این پژوهش تعیین میزان آلاینده‌های فلزی از جمله آرسنیک، سرب، کادمیوم و ترکیبات شیمیایی(نیتریت و نیترات) در آب‌های معدنی می باشد. برای این منظور در مطالعه توصیفی – مقطعی حاضر از 10 مارک آب معدنی تولید و عرضه شده در بازار استان آذربایجان‌غربی استفاده شد و غلظت فلزات سنگین سرب و کادمیوم با دستگاه جذب اتمی کوره ای ، آرسنیک با دستگاه جذب اتمی تکنیک تولید هیدرید، نیتریت و نیترات با دستگاه اسپکتروفتومتر UVاندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد محدوده غلظت آرسنیک، سرب، کادمیوم در نمونه‌های آب معدنی به ترتیب از ppm00008/0تا ppm0520/0، ppm0002/0 تا ppm0061/0، ppm0001/0 تا ppm0030/0 متغیر بود. که تفاوت معنی‌داری بین غلظت فلزات سنگین فوق و استاندارد ملی ایران مشاهده شد. محدوده غلظت نیتریت در نمونه‌های آب معدنی از ppm0048/0 تا ppm0152/0وبرای نیترات از ppm364/0 تا ppm994/8 متغیر بود. میانگین اندازه‌گیری شده نیتریت بر خلاف میزان نیترات با میزان استاندارد آب معدنی تفاوت معنی‌داری داشت. غلظت تمامی فلزات فوق، نیتریت و نیترات در نمونه‌ها کمتر از بیشینه استاندارد ملی ایران بود. لذا تهدیدی در خصوص استفاده از آب‌های معدنی بطری شده برای سلامت مصرف‌کنندگان وجود ندارد با این همه انجام مطالعات بیشتر و اندازه‌گیری متناوب به دلیل اهمیت سم‌شناسی امری ضروری است.
متن کامل [PDF 834 kb]   (1761 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کوتاه (یادداشت) | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/7/4 | پذیرش: 1397/6/5 | انتشار: 1397/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.