دوره 15، شماره 85 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 85 صفحات 415-407 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

غلامی روناک، جعفری اصل مهدی، امینی مهدی. مروری بر ساختار و متابولیسم شربت ذرت حاوی فروکتوز و ساکارز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (85) :407-415

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-14223-fa.html


1- گروه صنعتی و پژوهشی فرهیختگان زرنام
چکیده:   (2586 مشاهده)
در سال‌های اخیر بحث‌ و نگرانی‌های زیادی در زمینه مصرف شربت ذرت حاوی فروکتوز(HFCS ) و ساکارز، متابولیسم آن‌ها در بدن و تاثیرات منفی احتمالی ناشی از مصرف آن‌ها بر سلامتی وجود دارد. همچنین فرضیه‌های مختلفی مبنی بر نقش HFCS در بروز پدیده چاقی منتشر شده که بسیاری از آن‌ها نتیجه بررسی روند بروز چاقی در عمده‌ترین کشور مصرف کننده HFCS (آمریکا) و تغذیه حیوانات آزمایشگاهی با رژیم‌های حاوی فروکتوز خالص می‌باشند. تا کنون محققان زیادی اعلام کرده‌اند که تفاوت ساختاری و متابولیسمی بین HFCS55 و ساکارز وجود ندارد. این دو شیرین کننده مغذی از مقادیر تقریبا مساوی گلوکز و فروکتوز تشکیل شده‌اند و از لحاظ میزان کالری و قدرت شیرین‌کنندگی مشابه هستند و به طریق مشابه جذب دستگاه گوارش میشوند. گزارش اثرات منفی HFCS بر سلامتی معمولا نتیجه مقایسه روند متابولیسم گلوکز خالص با فروکتوز خالص می‌باشد در حالیکه فروکتوز خالص تقریبا در رژیم غذایی هیچ انسانی وجود ندارد. تاثیر استفاده از ساکارز، فروکتوز و HFCS55 در افزایش خطر بروز چاقی، سندروم متابولیکی و ایجاد کبد چرب در مطالعات مختلف و با متدهای مختلف مورد بحث قرار گرفته و نتایج مختلفی منتشر شده‌ است. هدف از این مقاله اشاره به نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده بر HFCS و ساکارز و بررسی اثرات منفی احتمالی آن ها بر سلامتی می‌باشد.
متن کامل [PDF 538 kb]   (1382 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کوتاه (یادداشت) | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/2/21 | پذیرش: 1397/6/5 | انتشار: 1397/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.