دوره 9، شماره 34 - ( 1391 )                   جلد 9 شماره 34 صفحات 63-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Some Mechanical Properties of Garlic. FSCT 2012; 9 (34) :53-63
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1418-fa.html
برخی خواص مکانیکی سیر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1391; 9 (34) :53-63

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1418-fa.html


چکیده:   (3788 مشاهده)
چکیده      به منظور تعیین برخی خواص مکانیکی پیازسیر و سیرچه­ی سیر رقم محلی تالش، در سه دوره زمانی انبارداری با فواصل زمانی 70 روزه آزمون  فشاری انجام شد. آزمون فشاری روی پیاز کامل سیر، سیرچه­ها و نمونه­های استوانه­ای تهیه شده از بافت سیر در سه سرعت بارگذاری 10، 60 و 110 میلی­متر در دقیقه انجام شد. در این آزمون­ها مقدار میانگین بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی سیرچه، بیشینه نیروی لازم سست کردن پیازسیر و نیز بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی نمونه­های استوانه­ای تهیه شده از بافت سیر و همچنین مقدار ضریب کشسانی ظاهری و حقیقی و چغرمگی برای سیرچه­ها و نمونه­های استوانه­ای در سه دوره ­انبارداری، سه سرعت بارگذاری و در دو جهت بارگذاری اندازه­گیری شد. بنابر نتایج به دست آمده مقدار ضریب کشسانی ظاهری، بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی و چغرمگی سیرچه به ترتیب  MPa762/2 تاMPa  091/7،N  043/105 تا  N27/167 و mJ/mm3 358/62 تا mJ/mm3 44/101 اندازه­گیری شد. همچنین مقدار ضریب کشسانی حقیقی، بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی و چغرمگی نمونه استوانه­ای تهیه شده از بافت سیر به ترتیب  MPa368/3  تاMPa  981/6،N  606/12 تا  N762/25 و mJ/mm3 173/0 تا  mJ/mm3 33/0 اندازه­گیری شد. مقدار نیروی لازم برای سست کردن پیاز سیر هنگام بارگذاری در راستای ارتفاع و در راستای عرضی به ترتیب N  023/127 تا  N001/228 و N  52/45 تا  N97/106 اندازه­گیری شد.  بر اساس نتایج تجزیه واریانس عامل­های دوره انبارداری، جهت بارگذاری و سرعت بارگذاری اثر معنی­داری روی مقدار ضریب کشسانی ظاهری، چغرمگی و بیشینه نیروی لازم برای گسیختگی سیرچه کامل داشتند.
متن کامل [PDF 439 kb]   (2878 دریافت)    

دریافت: 1388/2/10 | پذیرش: 1388/8/10 | انتشار: 1391/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.