دوره 14، شماره 71 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 71 صفحات 45-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

برزگر حسن، علیزاده وحید. بررسی خواص فیزیکی، ضد اکسایشی و ضدمیکروبی فیلم‏های زیست ‏تخریب‏ پذیر پلی‏ ساکارید سویا حاوی اسانس مرزه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (71) :35-45

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-12364-fa.html


1- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
2- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده:   (5083 مشاهده)
چکیده در این پژوهش، فیلم­های زیست‏تخریب‏پذیر پلی‏ساکارید محلول سویا حاوی اسانس مرزه در غلظت­های 0، 1، 2 و 3 درصد (حجمی/ حجمی)، تولید شد و خواص فیزیکی، مکانیکی، فنل کل، ضداکسایشی و ضدمیکروبی آن­ها مورد مطالعه قرار گرفت. در غلظت 3 درصد اسانس، فیلم‏های پلی‏ساکارید محلول سویا، کمترین میزان حلالیت در آب (26/47 درصد)، مقاومت‏کششی (43/9 مگاپاسکال) و نفوذپذیری نسبت به بخار آب ( g/m.s.Pa10-10 × 60/1) و بیشترین میزان ضخامت (089/0 میلی‏متر) و کرنش تا نقطه پاره شدن (40/35 درصد) را نشان دادند. خواص ضداکسایشی و ضدمیکروبی فیلم‏ها با افزودن اسانس به طور معنی‏داری افزایش یافت به طوری که فیلم حاوی 3 درصد اسانس بیشترین فعالیت ضد اکسایشی به میزان 31/73 درصد را از خود نشان داد، همچنین اثر مهارکنندگی فیلم­ها بر باکتری­های گرم مثبت بیش از باکتری‏های گرم منفی بود. نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس مرزه به عنوان یک ماده ضدمیکروب و ضد اکسایش طبیعی، پتانسیل بالایی برای ساخت فیلم‏های زیست‏تخریب‏پذیر دارد.
متن کامل [PDF 228 kb]   (1224 دریافت)    

دریافت: 1396/3/27 | پذیرش: 1396/3/27 | انتشار: 1396/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.