دوره 15، شماره 77 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 77 صفحات 302-293 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Detection of fish spoilage during the storage using a simple colorimetric paper sensor. FSCT. 2018; 15 (77) :302-293
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-12178-fa.html
مجدی نسب مرجان، سپیدنامه مرضیه، نگهداری فر منیژه. تشخیص فساد ماهی قزل آلا (Salmo trutta) در طول نگهداری با استفاده از یک سنسور رنگ سنجی کاغذی ساده. علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (77) :302-293

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-12178-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
2- دانشگاه شیراز
چکیده:   (1432 مشاهده)
یکی از مهمترین مشکلات موجود در صنعت غذا فساد مواد غذایی در طول نگهداری می‌باشد که تشخیص به موقع و زود هنگام آن می‌تواند از بسیاری از زیان‌های اقتصادی جلوگیری کند. مواد غذایی حاوی پروتئین بالا بیش از سایر مواد غذایی در معرض فساد می‌باشند که از جمله این محصولات می توان به ماهی اشاره کرد. هدف از این پژوهش ایجاد یک سنسور رنگی با استفاده از کاغذ صافی واتمن شماره 1 و بر مبنای تغییرات رنگ آنتوسیانین‌ها در مقادیر مختلف pH برای تشخیص فساد ماهی می‌باشد. آنتوسیانین‌ها رنگدانه‌های گیاهی محلول در آبی هستند، که باعث ایجاد طیف وسیع رنگ‌ها از قرمز تا آبی می‌شوند. در حقیقت فساد ماهی در طی نگهداری به گونه‌ای است که ترکیبات نیتروژنی آزاد می‌کنند. هرچه این ترکیباب فرار بیشتر تولید شود pH محیط بازی‌تر می‌شود. تغییرات pH، اندیس تیوباربیتیوریک اسید (TBA)، میزان کل بازهای ازته فرار (TVBN)، پارامترهای رنگ سنجی Lab و رشد میکروبی نمونه‌های ماهی در اثر تماس با این سنسور‌های رنگی به محض تغییر رنگ مورد بررسی قرار گرفته شد. نتایج نشان داد که سیستم حساسیت بسیار خوبی نسبت به تغییرات pH دارد و فاسد شدن ماهی را با توجه به تغییر رنگ نشان می‌دهد. بنابراین این سنسور رنگ‌سنجی به راحتی می-تواند در بسته بندی‌‌های هوشمند به کار گرفته شود.
متن کامل [PDF 419 kb]   (365 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: علوم و صنایع غذایی و زمینه های وابسته
دریافت: ۱۳۹۵/۱۲/۴ | پذیرش: ۱۳۹۶/۶/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code