جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)-                   جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)- صفحات 139-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مرد علی زکریا الناز، عزیزی محمد حسین، هاشمی روان مهناز. بررسی و مقایسه خصوصیات نفوذ پذیری به بخار آب، کدورت سنجی و عبور نورفرابنفش فیلم های ترکیبی گلوتن- CMC و CMC حاوی نانو ذرات روی. علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 () :139-151

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-11873-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی، واحد ورامین - پیشوا دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
3- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین- پیشوا دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (1286 مشاهده)
چکیده در این تحقیق بررسی امکان تولید فیلم های ترکیبی از ماده اولیه گلوتن گندم بعنوان ماتریکس ساختاری بهره گرفته شد. 7 تیمار با درصد های مختلف از کربوکسی متیل سلولز در سه غلظت 25% ، 75% ، 100% و نانو اکسید روی در سه غلظت 1% ،3% ، 5% تهیه گردید. تیمارها به ترتیب: گلوتن، سه ترکیب از کربوکسی متیل سلولز (75%گلوتن + 25 % کربوکسی متیل سلولز، 25%گلوتن + 75% کربوکسی متیل سلولز،100 % کربوکسی متیل سلولز) و سه ترکیب از نانو اکسید روی (99% کربوکسی متیل سلولز+1% نانو اکسید روی، 97% کربوکسی متیل سلولز+ 3% نانو اکسید روی،95% کربوکسی متیل سلولز+ 5% نانو اکسید روی)  بودند. از روش آماری واریانس یک طرفه و آزمون مقایسه میانگین دانکن برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد. فیلم های محتوی نانو اکسید روی تحت فرایند صوت دهی به مدت 30 دقیقه قرار گرفتند. آزمون های نفوذ پذیری به بخار آب و آزمون کدورت سنجی و عبور نور فرابنفش از فیلم بررسی گردید. افزودن صمغ کربوکسی متیل سلولزدر تمامی نمونه ها، کدورت را به طورقابل ملاحظه ای کاهش داد. . باکاهش گلوتن و افزایش کربوکسی متیل سلولز، نفوذپذیری به بخارآب افزایش ودر صورت استفاده ازنانواکسید روی و فراصوت، نیز نفوذپذیری افزایش یافت. درنهایت با توجه به مجموع آزمون های انجام شده تیمار95% کربوکسی متیل سلولز و5% نانواکسید روی و30 دقیقه فرا صوت به عنوان بهترین تیمار معرفی گردید.
متن کامل [PDF 429 kb]   (698 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۴/۱/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۸/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code