دوره 15، شماره 77 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 77 صفحات 259-251 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of nitric oxide treatment and maintenance time on physicochemical properties of mushroom (Agaricus bisporus). FSCT. 2018; 15 (77) :259-251
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-11743-fa.html
یوسف پور دخانیه افسانه، قره لی رعنا. بررسی تاثیر تیمار نیتریک اکسید و زمان نگهداری بر خواص فیزیکوشیمیایی قارچ خوراکی Agaricus bisporus. علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (77) :259-251

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-11743-fa.html


1- هییت علمی دانشگاه آزاد نبریز
2- دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه ازاد تبریز
چکیده:   (1107 مشاهده)
قارچ خوراکی ماندگاری پایینی دارد. بنابراین به کارگیری راه کار های علمی برای افزایش ماندگاری آن جهت بهبود و توسعه تولید ضروری به نظر می رسد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تیمار نیتریک اکسید و زمان ماندگاری بر خواص فیزیکوشیمیایی قارچ خوراکی Agaricus bisporus انجام گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در2 غلظت صفر و 4/5 میلی مولار نیتریک اکسید با 3 تکرار انجام گرفت. در ابتدا دو غلظت صفر و 4/5 میلی مولار (سدیم نیتروپروساید) محلول آزاد کننده ی نیتریک اکسید تهیه و قارچ ها به مدت10 دقیقه در آن غوطه ور شد سپس در بسته های پلی استایرن بسته بندی و در دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 9 روز نگهداری گردید. از لحاظ میزان فنل کل، ویتامین ث، سفتی و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز در روز های 6،3 و9 مورد بررسی قرار گرفت. تیمار با نیتریک اکسید به طور معنی دار باعث حفظ کیفیت قارچ در پایان مدت نگهداری شد به طوری که، قارچ حاوی غلظت 4/5 میلی مولار نیتریک اکسید در مقایسه با شاهد بیشترین میزان سفتی، محتوای فنل کل، ویتامین ث و کاهش فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز را در روز سوم نگهداری داشت. نتایج این پژوهش نشان می دهد که استفاده از نیتریک اکسید می تواند به عنوان راهبرد موثری جهت افزایش عمر نگهداری قارچ دکمه ای استفاده گردد.
     
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: علوم و صنایع غذایی و زمینه های وابسته
دریافت: ۱۳۹۴/۵/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۵/۲/۷ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code