دوره 1، شماره 2 - ( 1383 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Protein quantity and technological value of main wheat varieties of Iran. FSCT 2004; 1 (2) :1-7
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11682-fa.html
مقدار پروتئین و ارزش تکنولوژیکی ارقام شاخص گندم در ایران. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1383; 1 (2) :1-7

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11682-fa.html


چکیده:   (5095 مشاهده)
بهترین روش برای برنامه ریزی و استفاده گندم در صنایع غذایی، ارزیابی خصوصیات تکنولوژیکی آن است. بدین منظور، تعیین مقدار و کیفیت پروتئین، درجه سختی و خصوصیات رئولوژیکی آن، حائز اهمیت است. در این تحقیق پنج رقم عمده گندم کشور یعنی الوند (اراک، خراسان و همدان)، چمران (اهواز، خراسان و شیراز)، روشن (اراک، اصفهان و کرج)، زاگرس اهواز و زرین ارومیه، بررسی شده، نتایج آماری نشان داد رقم روشن کرج دارای بیشترین مقدار پروئین (11%)، ارقام زاگرس اهواز و روشن اصفهان، بیشترین کیفیت پروتئین (SDS= 33.67- 35.67 mL) و ارقام چمران خراسان و زرین ارومیه بیشترین درصد سختی (59.33%- 61) دارا است. نتایج فارینوگراف و اکستنسوگراف بر روی ارقام مذکور نشان داد ارقام روشن کرج، زاگرس اهواز، ارومیه، روشن یزد و چمران خراسان، کیفیت مناسب تری داشتند (درصد جذب آب 65.33%، زمان گسترش خمیر 5.33min، پایداری خمیر 19.33 min، درجه سست شدن خمیر 57.33 BU، عدد والوریمتری 64.33 واحد و همچنین مقاومت کششی ماکزیمم 450BU، انرژی خمیر 100.3 Cm2و کشش پذیری (179mm به طور کلی از ارقام با کیفیت بهتر برای تهیه محصولات تخمیری (نان) و از بقیه ارقام به منظور تهیه محصولات دیگر مانند بیسکویت، کیک و کلوچه می توان استفاده کرد
متن کامل [PDF 430 kb]   (2698 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: دانشکده هنر و معماری
دریافت: 1383/5/23 | پذیرش: 1383/6/23 | انتشار: 1383/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.