دوره 8، شماره 31 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 31 صفحات 72-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of correlation between quality and amount of the extracted viral RNA from raw milk with the amount of raw milk dry Matter for molecular detection of enteric viruses using response surface model. FSCT 2011; 8 (31) :61-72
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11588-fa.html
ارزیابی همبستگی بین کیفیت و میزان RNA ویروسی استخراج شده از شیرخام با میزان ماده خشک شیرخام به منظور شناسایی ملکولی ویروسهای روده ای براساس مدل سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (31) :61-72

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11588-fa.html


چکیده:   (3757 مشاهده)
چکیده  امروزه حضور ویروسهای روده ای به عنوان عامل ایجاد بیماری درآب و بعضی از مواد غذایی به اثبات رسیده است . شیرخام جزء آن دسته از مواد غذایی است که می تواند به صورت بالقوه ناقل ویروسهای روده ای باشد . فقدان هر گونه روش مشخص به منظوربازیافت و استخراج این ویروسها از شیرخام سبب شده است تا در این پژوهش در قدم اول تاثیر میزان ماده خشک شیرخام روی کیفیت و میزان RNA  ویروسی استخراج شده مورد بررسی قرار گیرد. بدین منظور براساس روشهای متداول جداسازی اجزاء و ترکیبات شیر ، به طور وارونه نسبت به ساخت چهار محلول مدل شیر خام برمبنای اجزاء و نسبتهای طبیعی شیر خام اقدام و محلولهای مدل حاصل توسط کلی فاژ MS2 به عنوان بهترین ویروس مدل برای ویروس های روده ای، در غلظتهای 104´ 3/1 ، 102´ 3/1، 3/1، 2-10´ 3/1، 4- 10´ 3/1پلاک در هر میلی لیتر تلقیح شد. با استفاده از روش پایه فنل-  تیوسیانات گوانیدین – کلروفورم نسبت به جداسازی و استخراج RNA ویروسی از محلولهای مدل شیر خام اقدام و کیفیت و میزان RNA استخراج شده تحت 12 تکرار توسط دستگاه اسپکتروفتومتر نانو دراپ اندازه گیری شد. نتایج حاکی از آن بود که از محلول مدل شیرخام کامل ( حاوی چربی) در غلظتهای ویروسی برابر، بیشترین میزان RNA ویروسی استخراج شده است ، در حالیکه بین اجزاء محلولهای مدل ، کازئین و پروتئین های آب پنیر بیشترین بازدارندگی  را در استخراج RNA ویروسی دارند. همچنین بالاترین کیفیت RNA استخراج شده به منظور شناسایی ملکولی ویروس های روده ای مربوط به محلول مدل شیر خام کامل ( حاوی چربی ) می باشد . نتایج همچنین نشان دادند که براساس مدلهای سطح پاسخ ( پلی نومیال )، همبستگی بالایی بین میزان استخراج RNA ویروس با میزان ماده خشک محلولهای مدل شیرخام و غلظت تلقیح ویروس (96/0(R=  و همچنین بین کیفیت RNA استخراج شده با میزان ماده خشک محلولهای مدل شیرخام و غلظت تلقیح ویروس( 92/0 (R=  وجود دارد.
متن کامل [PDF 280 kb]   (2238 دریافت)    

دریافت: 1387/4/11 | پذیرش: 1388/10/11 | انتشار: 1390/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.