دوره 14، شماره 64 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 64 صفحات 267-279 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ریگی صادق، نقوی عنایت الله. بررسی انتقال جرم طی آبگیری اسمزی به کمک فراصوت ورقه‌های انبه و بهینه‌سازی با روش سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (64) :279-267

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11449-fa.html


1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
2- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده:   (2453 مشاهده)
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر متغیرهای مستقل آبگیری اسمزی دما (30، 40، 50 درجه سانتی­گراد) و غلظت محلول اسمزی (60،50،40 % وزنی/وزنی)، نسبت محلول به نمونه (4:1، 6:1، 8:1 وزنی/وزنی) و زمان بکارگیری فراصوت (0، 10، 20 دقیقه) بر آهنگ انتقال جرم طی آبگیری اسمزی به کمک فراصوت نمونه­های انبه بود. علاوه بر این، بهینه­سازی پارامترهای انتقال جرم برای به حداکثر رساندن از دست دادن آب (WL) و کاهش وزن (WR) و به حداقل رساندن جذب ماده جامد (SG) انجام شد. طرح مرکب مرکزی در روش سطح پاسخ (RSM) برای بهینه­سازی آماری مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که تمام متغیرهای مستقل فرایند، تأثیر معنی‎دار بر پارامترهای انتقال جرم داشتند. با افزایش غلظت محلول اسمزی و زمان فراصوت، WL و WR افزایش یافت. همچنین، نتایج آنالیز واریانس نشان داد که مدل برازش شده برای پاسخ­های مورد ارزیابی معنی­دار بود (01/0>p). علاوه بر این، شرایط بهینه آبگیری اسمزی انبه شامل دمای محلول اسمزی 38 درجه سانتی‎گراد، غلظت محلول با بریکس 18/54، نسبت وزنی محلول اسمزی به نمونه 40:1/7 و زمان فراصوت 20 دقیقه بود. تحت این شرایط، مقادیر به دست آمده برای پاسخ‎های WL، SG و WR به ترتیب 48/46%، 81/7% و 67/38% بود. بنابراین، در مجموع می­توان نتیجه­گیری نمود که آبگیری اسمزی به کمک فراصوت می­تواند یک روش مؤثر برای افزایش WL طی فرایند باشد که به نوبه خود می­تواند زمان کلی فرایند برای میوه آبگیری اسمزی- خشک شده را کاهش دهد.
متن کامل [PDF 738 kb]   (1305 دریافت)    

دریافت: 1395/2/30 | پذیرش: 1395/9/30 | انتشار: 1396/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.