دوره 14، شماره 67 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 67 صفحات 45-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

تیزچنگ سمیرا، صوتی خیابانی محمود، قادرزاده اویس، جوادزاده یوسف، رضایی مکرم رضا، حصاری جواد. بررسی خاصیت ضد میکروبی ناتامایسین به صورت آزاد و ریز پوشانی شده در دوغ پاستوریزه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (67) :51-45

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11376-fa.html


1- دانشجوی دکتری گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
2- دانشیار و عضو هیئت علمی گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
3- دانش آموخته گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
4- دانشیار و عضو هیئت علمی گروه فارماسینوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
5- استاد و عضو هیئت علمی گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (4556 مشاهده)
چکیده
لیپوزوم­ها ذرات کروی شکل، شامل سیستم غشائی تشکیل شده از لایه­های چربی هستند که بدلیل ساختار آمفی فیلیک خود، مولکول­های آبدوست را داخل فضای درونی و مولکول­های چربی دوست را بین غشاء لیپوفیلیک کپسول ریز پوشانی می­کنند. یکی از کاربردهای لیپوزوم، درون پوشانی پپتیدهای ضدمیکروبی می­باشد. درون پوشانی پپتیدهای ضدمیکروبی در لیپوزم­ها یک روش جایگزینی و موثر در زمینه حفاظت مواد ضدمیکروبی، افزایش میزان کارایی درون پوشانی و پایداری این ترکیبات در کاربردهای غذایی به شمار می­آید. در این تحقیق، لیپوزوم­های حاوی ناتامایسین به روش حرارتی تولید شدند سپس اندازه ذرات نانولیپوزوم­ها، درصد درون پوشانی و اثرات ضد میکروبی ناتامایسین آزاد و انکپسوله شده بر رشد آسپرژیلوس نایجر مورد بررسی قرار گرفت اندازه ذرات نانولیپوزم­های حاوی ناتامایسین 4/1± 89 نانومتر وکارایی درون پوشانی ناتامایسین 80 درصد بود. نتایج آزمون­های میکروبی نشان داد، استفاده از ناتامایسین به صورت آزاد و انکپسوله شده جمعیت باکتریایی را کاهش می­دهد. اما تاثیر آنها نسبت به هم (آزاد و انکپسوله شده) مشابه است.
متن کامل [PDF 381 kb]   (2680 دریافت)    

دریافت: 1395/1/11 | پذیرش: 1395/8/11 | انتشار: 1396/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.