دوره 13، شماره 60 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 60 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khademi Pour N, Nasehi B, Taha Nejad M. Investigation of diet enriched with medicinal herbs on the sensorial, microbial and shelf-life characteristics of the Japanese quail meat. FSCT 0; 13 (60) :1-10
خادمی پور نجمه، ناصحی بهزاد، طاهانژاد محمد. تاثیر جیره حاوی گیاهان دارویی بر ویژگیهای حسی، میکروبی و ماندگاری گوشت بلدرچین ژاپنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (60) :1-10

1- دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان.
2- دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان.
3- مربی گروه صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان.
چکیده در این پژوهش، تأثیر افزودن پودر پونه و آویشن شیرازی به خوراک بلدرچین ژاپنی بر ویژگی‌های حسی، میکروبی، ظرفیت نگهداری آب و رنگ گوشت تازه و همچنین پایداری اکسیداسیون و میزان اسیدیته آنها در طی نگهداری در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از دو گروه 180 قطعه‌ای جوجه‌ی بلدرچین ژاپنی برای ارزیابی اثر پودر آویشن شیرازی و پونه‌، در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار 0،5/0، 1 و 5/1% پودر (وزنی-وزنی) با سه تکرار و تعداد 15 جوجه در هر تکرار استفاده شد. نتایج حاکی از کاهش فعالیت میکروبی و افزایش ظرفیت نگهداری آب، در سطح احتمال 95٪ برای هر دو گیاه آویشن شیرازی و پونه بود. همچنین ارزیابی حسی حاکی از تغییر غیر معنی‌دار طعم، بو و آبداری تیمارها بود، در حالی که نمونه شاهد تردترین و تیمارهای تغذیه شده با پونه سفت ترین گوشت را داشتند. اما طی مدت نگهداری مقدار اکسیداسیون و اسیدیته تیمارها دارای تغییرات تفسیرپذیری نبود. بنابر این افزودن پودر آویشن شیرازی یا پونه به جیره‌ی غذایی بلدرچین ژاپنی، سبب کاهش فعالیت میکروارگانیسم‌ها، افزایش ظرفیت نگهداری آب و سفتی گوشت شد و از آنجایی که بر شاخص‌های رنگ، ویژگی‌های حسی و واکنش‌های اکسیداسیون تأثیری نداشت، جایگزین خوبی برای آنتی‌بیوتیک در جیره آنها می‌باشد.
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1394/2/16 | پذیرش: 1394/9/16 | انتشار: 1395/12/1