دوره 6، شماره 21 - ( 1388 )                   جلد 6 شماره 21 صفحات 33-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Application of farinograph quality number (FQN) in evaluating baking quality of wheat.. FSCT 2009; 6 (21) :23-33
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11087-fa.html
کاربرد عدد کیفی فارینوگراف در بررسی کیفیت نانوایی گندم. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1388; 6 (21) :23-33

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11087-fa.html


چکیده:   (6526 مشاهده)
  چکیده عدد کیفی فارینوگراف (FQN[1]) معیاری قراردادی می باشد که توسط شرکت برابندر معرفی شده است. این مؤلفه رئولوژیکی برآیندی از مجموع شاخصهای موجود در منحنی فارینوگرام است که در پژوهشهای مربوط به ارزیابی کیفیت گندم و آرد قابل استفاده می باشد. در مطالعه حاضر، رابطه و همبستگی بین عدد کیفی فارینوگراف با خواص کیفی و نانوایی 13 رقم از گندم های شاخص ایرانی با ارزش نانوایی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. میزان همبستگی های بدست آمده میان عدد کیفی فارینوگراف با کلیه فاکتور های مورد بررسی به جز میزان پروتئین، در سطح احتمال مطلوب (01/0) معنی دار بود. از این میان بیشترین میزان همبستگی با ثبات خمیر به میزان 835/0 به دست آمد. از میان واریته های گندم مورد آزمون، رقم الموت کمترین و بزوستایا بیشترین میزان عدد کیفی فارینوگراف و همچنین ارزش نانوایی را  به خود اختصاص دادند. با استفاده از شاخص عدد کیفی فراینوگراف می توان گندم ها را از لحاظ کیفیت با استفاده از یک عدد واحد طبقه بندی نمود.  
[1]. Farinograph Quality Number
متن کامل [PDF 254 kb]   (9441 دریافت)    

دریافت: 1387/2/14 | پذیرش: 1387/6/14 | انتشار: 1388/2/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.