دوره 13، شماره 53 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 53 صفحات 185-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

آقاقلی زاده رویا، عزیزی محمد حسین، سیدین مهدی، شرفی گیتی. ارزیابی ، طبقه بندی و تعیین ضرایب همبستگی بین ویژگیهای گندم های ایرانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (53) :193-185

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-11057-fa.html


1- کارشناس مرکز پژوهشهای غلات، شرکت بازرگانی دولتی ایران
2- دانشیارگروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
3- عضو هیات علمی دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات
چکیده:   (2594 مشاهده)
چکیده گندم یکی از محصولات اساسی و استراتژیک در ایران است، نان که یکی از فراورده های گندم است از نظر تغذیه ای بسیاری از نیازمندی های بدن را فراهم می کند و مخصوصاً برای افراد کم درآمد بسیار حائز اهمیت است. بنابراین، تعیین خواص فیزیکوشمیایی و رئولوژیکی این دانه، بسیار مهم است. لذا، نمونه های گندم از استانهای مختلف ایران، جمع آوری شدند و آزمایشات تعیین هکتولیتر، افت، درصد پروتئین، گلوتن مرطوب، عدد فالینگ، حجم رسوب زلنی و فارینوگراف روی آرد حاصل ازآنها انجام شد. بر این اساس، گندم استانهای مختلف در 10 گروه طبقه بندی شدند که این گروه ها شامل: 1- مرکزی، همدان، خراسان جنوبی، سمنان و چهارمحال 2- کردستان و قزوین 3-  زنجان، کرمان و یزد 4- خراسان رضوی و اصفهان 5- بوشهر،کرمانشاه،خوزستان و قم 6- اردبیل و گیلان 7- آذربایجان شرقی و غربی و خراسان شمالی 8- گلستان و مازندران 9- تهران و 10- کهگیلویه می باشند. گندم های موجود در یک گروه، اغلب ویژگیهای یکسانی دارند. همچنین، بین روشهای مختلف آزمون تعیین کیفیت گندم ها ضریب همبستگی تعیین شد. بین بعضی از آزمونهای سریع مثل گلوتن مرطوب، عدد فالینگ وزلنی با بعضی آزمونهای زمان بر مثل فارینوگراف، درسطح اطمینان 99% همبستگی وجود دارد.همچنین میان بعضی از ویژگی های کمی مثل گلوتن مرطوب و پاره ای خصوصیات کیفی مثل زلنی در سطح اطمینان 99% همبستگی وجود دارد.
متن کامل [PDF 176 kb]   (1223 دریافت)    

دریافت: 1395/1/14 | پذیرش: 1395/4/1 | انتشار: 1395/12/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.