دوره 10، شماره 38 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 38 صفحات 88-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Determination of fat content and fatty acid composition of Danish pastries with emphasis on trans fatty acid. FSCT 2013; 10 (38) :81-88
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10797-fa.html
بررسی درصد چربی وترکیب اسید های چرب شیرینی دانمارکی با تاکید بر اسید های چرب ترانس. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1392; 10 (38) :81-88

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10797-fa.html


چکیده:   (8476 مشاهده)
  چکیده دریافت زیاد اسید های چرب ترانس یک عامل خطر مهم در افزایش خطر بیماری های گوناگون به ویژه بیماری های قلبی-عروقی است. منابع عمده دریافت اسید های چرب ترانس شامل غذاهای تهیه شده با روغن های جامد هیدروژنه شده، برخی محصولات قنادی و مارگارین ها هستند. این مطالعه به منظور تعیین درصد چربی و میزان اسید های چرب،  به ویژه اسید های چرب ترانس موجود در شیرینی های دانمارکی در شهر تهران صورت گرفت.نمونه های شیرینی دانمارکی از 30  فروشگاه قنادی،در شهر تهران که بطورکاملا تصادفی انتخاب شده بودند تهیه شد. چربی نمونه ها با استفاده از تبخیر کننده چرخشی و فشار کم ( روتاری ) و پروفایل اسید های چرب آن ها به روش کروماتوگرافی گازی ( G.C ) اندازه گیری شده و متوسط مقدار آنها در شیرینی­های تولیدی شهر تهران برآورد شد. به طور میانگین 5/0±5/29 درصد از وزن شیرینی های دانمارکی تولید شده در شهر تهران را چربی تشکیل می دهد. همچنین به طور میانگین 75/0±3/22 درصد از چربی استخراج شده از نمونه های شیرینی دانمارکی را اسید های چرب ترانس  تشکیل می دادند و میانگین اسید های چرب اشباع در نمونه ها نیز 78/0±2/34 درصد بود.با توجه به اینکه هر عدد شیرنی دانمارکی حدود 60 گرم وزن دارد میزان کل چربی آن برابر 18 گرم است که 4 گرم از این مقدار را اسیدهای چرب ترانس تشکیل می دهد ، در نتیجه دریافت اسیدهای چرب ترانس در اثر مصرف شیرینی های دانمارکی حدود دو برابر حد مجاز توصیه شده برای دریافت روزانه آنها از کل رژیم غذایی است ، همچنین میزان اسید های چرب اشباع نیز در نمونه ها قابل توجه است. بنابراین توجه بیشتربه بهبود مواد و فرایندهای تولید این محصولات پرمصرف ضروری به نظر می رسد.
متن کامل [PDF 185 kb]   (2671 دریافت)    

دریافت: 1389/11/9 | پذیرش: 1390/9/9 | انتشار: 1391/11/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.