جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)-                   جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)- صفحات 72-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mir Alai Motlagh M, Ariyan Far A, Shahidi Noghabi M. Microencapsulation of ginger oil in green tea extract using maltodextrin and modified starch. FSCT 2015; 13 :63-72
میرعلایی مطلق مهنوش، آریان فر اکرم، شهیدی نوقابی مصطفی. ریزپوشانی روغن زنجبیل در عصاره چای سبز با نشاسته اصلاح شده و مالتودکسترین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 () :63-72

1- گروه علوم و صنایع غذایی،واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی،قوچان،ایران
2- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
3- استادیار گروه شیمی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
چکیده: هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرنشاسته اصلاح شده و مالتودکسترین بر ریزپوشانی روغن زنجبیل در عصاره چای سبز به روش خشک کن پاششی بود.روغن زنجبیل با نشاسته اصلاح شده خالص، مالتودکسترین خالص و مخلوطی از دو ماده  با نسبت های (1:2،1:1،2:1)دیواره ریزپوشانی گردید. ویژگی‌ هایی نظیراندازه ذرات امولسیون اندازه گیری گردید سپس این امولسیون‌ها با استفاده از فرایند خشک کن پاششی ریزپوشانی گردیده و ویژگی های ریزکپسول­هانظیراندازه گیری­رطوبت، راندمان، مقدارروغن سطحی، مورد بررسی قرار گرفت.نتایج نشان داد که  با کاهش نسبت نشاسته اصلاح شده و افزایش مالتودکسترین اندازه ذرات امولسیون بزرگتر گردید. در حالیکه با کاهش اندازه ذرات امولسیون راندمان ریزپوشانی افزایش یافت و میزان روغن سطحی کاهش یافت. نتایج نشان از عدم تاثیر نوع ماده دیواره بر میزان رطوبت رانشان داد .مخلوطی از صمغ عربی و نشاسته اصلاح شده به ترتیب با نسبت های 2MS:MD و MS:MD بعد از نشاسته اصلاح شده خالص دارای بالاترین راندمان ریزپوشانی بودند.

دریافت: 1394/2/8 | پذیرش: 1394/11/8 | انتشار: 1395/9/1