جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)-                   جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)- صفحات 153-164 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tarighi A, Alimi M, Yosefi H. Inetraction between nanofiber cellulose with guar gum, lucost bean gum and methyl Cellulose on rheological properties ketchup. FSCT. 2015; 13 :153-164
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-10670-fa.html
طریقی آناهیتا، علیمی مزدک، یوسفی حسین. اثر متقابل نانوفیبرسلولز با صمغ گوار، لوبیای لوکاست و متیل سلولز بر ویژگیهای رئولوژیکی سس کچاپ. علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 () :153-164

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-10670-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل، ایران
2- استادیار دانشگاه آزاد اسلامی‌، واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل، ایران
3- استادیار دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده:   (1669 مشاهده)
  چکیده در این پژوهش­، 13تیمار شامل نسبت­های مختلف نانو فیبرسلولز، صمغ گوار، لوبیای لوکاست و متیل سلولز، (125،0/0 %، 375/0 %، 5/0 %)   به همراه یک نمونه شاهد تهیه شده است که میزان کل صمغ استفاده شده در سس کچاپ بصورت تکی و توام برابر با 5/0­% بوده است. آزمون رفتار جریان و آزمون نوسانی توسط دستگاه رئومتر (مدل MCR 501 شرکت PaarPhysica اتریش) برای بررسی اثر غلظت­های مختلف هیدروکلوئیدها بر ویژگی­های رئولوژیکی نمونه­‌های کچاپ، یک هفته پس از تولید در دمای 25 درجه سانتی گراد انجام شد. نتایج به دست آمده از آزمون رفتار جریان توسط نرم افزار16  MINI TAB مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته است. نتایج آزمون بررسی رفتار جریان نمونه­های کچاپ، یک رفتار غیر نیوتنی و سودوپلاستیک را در کلیه نمونه­ها نشان می­دهد. نتایج به دست آمده از برازش داده‌های این آزمون با مدل کرو نیز نشان می­دهد که با افزودن نانوفیبرسلولز، گوار، لوبیای لوکاست و متیل سلولز، نمونه­ حاوی 125/0% نانوفیبرسلولز-375/0% گوار از لحاظ تمامی ویژگی­های رئولوژیکی دارای برتری معناداری نسبت به نمونه شاهد تجاری بوده است (05/0p<). در آزمون روبش فرکانس تغییرات مدول الاستیک در سطحی بالاتری از مدول ویسکوز (G′>G″) بوده که تقویت ویژگی­های الاستیک در نمونه­های مذکور را نشان می­دهد.
متن کامل [PDF 738 kb]   (849 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۴/۱/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۸/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code