دوره 6، شماره 20 - ( 1388 )                   جلد 6 شماره 20 صفحات 105-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The study of the effects of pretreatment methods in solar drying procesess on the quality of dried slice tomatoes. FSCT 2009; 6 (20) :97-105
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10233-fa.html
بررسی تاثیر روش های مختلف آماده سازی و خشک کردن خورشیدی بر کیفیت برگه گوجه فرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1388; 6 (20) :97-105

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-10233-fa.html


چکیده:   (4189 مشاهده)
چکیــــده به منظور افزایش راندمان حرارتی تجهیزات خورشیدی، دستگاه خشک کن خورشیدی قفسه ای با دو کلکتور در بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی طراحی و ساخته شد. این دستگاه برای خشک کردن گوجه فرنگی مورد استفاده قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح فاکتوریل کاملاً تصادفی در دو فاکتور و چهارتکرار به اجرا درآمد. فاکتور اول  روش آنزیم بری در سه  سطح ، بدون عمل تثبیت (شاهد)، فروبری در آبجوش به مدت 30 ثانیه و فروبری در آب نمک جوش 5/2 درصد به مدت 15 ثانیه و  فاکتور دوم  روش  خشک  کردن  در دو سطح، روش سنتی آفتابی و خشک کن خورشیدی قفسه ای بود. درصد رطوبت ، درصد ضایعات، قابلیت جذب آب مجدد، رنگ و طعم و مزه برگه های گوجه فرنگی تعیین شد. نتایج نشان داد متوسط دمای داخل محفظه خشک کن در سال اول و دوم بترتیب درحدود 5/9 و 5/12 درجه سانتیگراد بیشتر از میانگین حرارت محیط بود. نتایج حاصل از تعیین مقدار رطوبت گوجه فرنگی ها در سال اول حاکی است در زمان خشک شدن برابر، درصد رطوبت نمونه های خشک شده در خشک کن خورشیدی در حدود 25 درصد کمتر از نمونه های خشک شده در هوای آزاد است در حالیکه نتایج سال دوم نشان می دهد اختلاف معنی داری بین درصد رطوبت نمونه های خشک شده در هر دو روش وجود نداشت. همچنین گوجه فرنگی های تثبیت شده با آب نمک جوش 5/2 درصد دارای ضایعات کمتر، قابلیت جذب آب بیشتر و رنگ وظاهر بهتری بودند. درصد ضایعات در خشک کن خورشیدی نسبت به هوای آزاد حدود40 درصد کاهش یافته است. بنابر این با توجه به نتایج طرح استفاده از آب نمک جوش 5/2 درصد برای تهیه برگه گوجه فرنگی پیشنهاد می­گردد.  
متن کامل [PDF 253 kb]   (6629 دریافت)    

دریافت: 1387/2/14 | پذیرش: 1387/11/14 | انتشار: 1388/2/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.